ترانسمیتر فشار چیست، انواع ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار چیست و چه کاربردی دارد؟

Table of Contents

ترانسمیتر فشار چیست، چه انواع و کاربردی دارد را می‌توانیم به زبانی ساده برای شما کاربران عزیز تعریف کنیم. ترانسمیتر فشار به عنوان یک دستگاه الکترومکانیکی عمل می‌کند که قادر است به تبدیل فشار به سیگنال الکتریکی بپردازد.

در صنایع گوناگون اعم از کنترل فرایند، اندازه‌گیری سطح، تشخیص نشتی، اندازه‌گیری فشار هوا و… از انواع مختلف ترانسمیتر فشار استفاده می‌کنند. نقش حیاتی این دستگاه را در فرایندهای صنعتی به هیچ عنوان نمی‌توان نادیده گرفت.

منظور ترانسمیتر فشار چیست؟

برای توضیح این که ترانسمیتر فشار چیست باید گفت یک دستگاه است که می‌تواند به اندازه‎گیری فشار به صورت الکتریکی اقدام کند. به گونه‎ای که فشار را به سیگنالی الکتریکی به راحتی تبدیل می‌کند. سیگنالی که به وجود می‌آید، فشار را از سیستم‎ های کنترلی یا نمایشگر نشان می‎دهد.

ترانسمیتر فشار به عنوان یک سنسور همان‎طور که گفته شد فشار را اندازه می‌گیرد و مقدار اندازه‌گیری شده را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند. سیگنالی که در مورد آن با شما صحبت می‌کنیم چیزی شبیه ولتاژ یا جریان است. سیگنال به دست آمده می‎تواند آنالوگ یا دیجتال باشد.

ترانسمیتر فشار چیست، انواع ترانسمیتر فشار

انواع ترانسمیتر فشار چیست؟

حال که درباره ماهیت این موضوع که ترانسمیتر فشار چیست صحبت کردیم، بهتر است به بررسی آن هم بپردازیم. براساس روش اندازه‌گیری فشار و تبدیل آن به سیگنال الکتریکی، انواع دسته‌بندی شده‎اند. متداول‌ترین انواع ترانسمیتر فشار شامل:

  • ترانسمیتر فشار مبتنی بر تغییر مقاومت یکی از انواع است. این نوع از مبدل‌های مقاومتی استفاده می‌کند که همچون سنسورهای کششی برای تبدیل فشار به سیگنال الکتریکی استفاده می‌کند. اصل کار این نوع مبدل‎ها براساس تأثیر فشار است.
  • ترانسمیتر فشار خازنی هم از مبدل‌های خازنی استفاده می‌کند. این مبدل‌ها قادر هستند تا از طریق مبدل‌های خازنی فشار را به سیگنال الکتریکی استفاده کنند. مبنای کار ترانسمیتر فشار خازنی برپایه تغییر ظرفیت خازنی براساس تأثیر فشار است.
  • ترانسمیتر فشار مبتنی بر پیزوالکتریک هم یکی دیگر از انواع ترانسمیتر فشار است. این نوع برای تبدیل فشار از مبدل‎های پیزوالکتریک استفاده می‌کند تا به سیگنال الکتریکی تبدیل شوند، مبنای کار این نوع رایج ترانسمیتر فشار بر پایه ایجاد پتانسیل الکتریکی در مواد پیزوالکتریک تحت تأثیر فشار است.
  • ترانسمیتر فشار مبتنی براثر سیلیکونی هم از مبدل‌های مبتنی بر سیلیکون برای اینکه بتواند فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل کند، استفاده می‌کند. مبنای کار این نوع ترانسمیتر فشار بر پایه تغییر مقاومت یا ظرفیت در ساختارهای سیلیکونی تحت تأثیر فشار است.
  • ترانسمیترهای فشار فرکانسی یکی از انواع ترانسمیترهای فشار هستند که از تغییرات فرکانس برای اندازه‌گیری فشار استفاده می‌کنند. این نوع ترانسمیترها معمولاً از یک رزونانور (رزوناتور) استفاده می‌کنند که فرکانس طبیعی آن تحت تأثیر فشار تغییر می‌کند. تغییرات فرکانس سپس به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌شود که نشان‌دهنده مقدار فشار است.

درباره ترانسمیتر فشار دیجیتال

در مورد این مسأله که متداول‎ترین انواع ترانسمیتر فشار چیست صحبت کردیم ولی به ترانسمیتر فشار دیجیتال اشاره‌ای نکردیم. این نوع هم رایج است و باید گفت که در سال‌های اخیر به شدت مورد استقبال قرار گرفته‌اند. ویژگی‌های منحصر به فردی که ترانسمیتر فشار دیجیتال دارد را نمی‌توان دست کم گرفت.

به عنوان مثال ترانسمیتر فشار دیجیتال خروجی آن به صورت پروتکل HART- Profibus است. به همین دلیل داده‌های فشار به صورت کاملاً مستقیم به سیستم‎های کنترلی و نمایشگرهای دیجیتال انتقال می‌یابند. در این بین نباید دقت و پایداری، قابلیت‌های پیشرفته و ارتباطات پیشرفته را هم نادیده گرفت.

درباره ترانسمیتر فشار قلمی

ترانسمیتر فشار قلمی به صورت دستی و قابل حمل ساخته شده است. از جمله ویژگی‌های خیره‌کننده این نوع ترانسمیتر فشار می‌توان به  قابلیت حمل و جابجایی، نمایشگر دیجیتال، قابلیت تنظیم و پوشش پروتکل‎های ارتباطی اشاره کرد. این نوع قادر است که از طریق بلوتوث هم امکان ارتباط با دیگر اجزاء را به وجود آورد. اینگونه است که تنظیم کالیبراسیون سیستم‌های فشار افزایش پیدا می‌کنند.

امکانات دیگری نظیر تنظیم و برنامه‌ریزی باعث می‎شود تا کاربر بتواند استفاده راحت‎‌تری داشته باشید. در این بین، پارامترهایی مانند محدوده فشار، اندازه‌گیری و… را هم نباید نادیده بگیرید. توجه داشته باشید که برای بازرسی‎های میدانی ترانسمیتر فشار قلمی بهترین انتخاب است.

ترانسمیتر فشار چیست، انواع ترانسمیتر فشار

درباره ترانسمیتر فشار مطلق

ترانسمیتر فشار مطلق یکی دیگر از انواع ترانسمیتر فشار است. این نوع فشار را در مقایسه با خلاء مطلق اندازه می‌گیرد. با استفاده از اتاقک خلاء مرجع فشار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اتاقکی که درباره آن با شما صحبت می‎کنیم به صورت دائم در درون ترانسمیتر وجود دارد و به مقایسه فشار محیط با فشار مرجع می‌پردازد.

از جمله کاربردهای اختصاصی ترانسمیتر فشار مطلق می‌توان در صنایع مختلف همچون علوم آزمایشگاهی، پزشکی، هوا و فضا و… اشاره کرد.  جهت اندازه‌گیری فشار در لایه‌های بالای جو و فشار در محیط خلاء نمی‌توان کارایی این نوع ترانسمیتر فشار را نادیده گرفت.

از دقت و پایداری ترانسمیتر فشار مطلق هرچقدر بگوییم قطعاً کم گفته‌ایم. در مقایسه با ترانسمیتر فشار نسبی، این مدل دقت و پایداری بالاتری دارد. به خاطر استفاده از مرجع فشار ثابت این دقت و پایداری بالا به وجود می‌آید.

سخن پایانی

در مورد ترانسمیتر فشار چیست انواع و موارد استفاده از آن صحبت کردیم. شما برای خرید انواع مختلف این دستگاه باید به شرکتی معتبر به صورت آنلاین مراجعه کنید. به همین دلیل، ما به شما شرکت پارس پویا کنترل بینالود را معرفی می‌کنیم که از سابقه و تخصص بالایی برخوردار است. این شرکت تا به حال توانسته به طراحی، استقرار، تامین و پشتیبانی ده‎ها پروژه تخصصی در سراسر کشور بپردازد.