کشاورزی در مناطق مختلف کشور رونق و توسعه زیادی دارد و از صنایع حساس و وابسته به آب است. بنابراین انواع کنتورهای مدرن آب کشاورزی متناسب با کارایی و شرایط عملکردی وجود دارد و باید با شناخت کامل بهترین کنتور برای مصارف آب کشاورزی انتخاب شود. از طرفی برای مدیریت صحیح منابع آبی هر منطقه، کاهش و کنترل برداشت آب زیرزمینی، اصلاح و بهینه سازی الگوهای آب مصرفی کشت و کارها و دیگر کاربردها، آشنایی با انواع کنتور آب ویژه کشاورزی اولویت و ضرورت دارد.
در واقع نصب کنتورهای هوشمند آب کشاورزی گامی مهم در توسعه و رشد تولیدات و کاهش هزینه ها و خسارات های مختلف است. بنابراین در ادامه به طور کامل آشنایی با انواع کنتور آب کشاورزی انجام شده و به معرفی انواع و بهترین کنتور آب کشاورزی برای افرادی که به کاربرد و مزایای آن مطمئن نیستند، پرداخته خواهد شد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کنتور آب کشاورزی روی لینک کلیک کنید
کنتور آب کشاورزی چیست و چه کاربردی دارد؟
کنتورهای آب سنتی و هوشمند عملکرد و وظایفی مشابه دارند و تنها تفاوت آن ها وجود قابلیت حفظ، دریافت و ارسال داده های مصرفی در کنتورهای هوشمند آب است. از طرفی انواع کنتور آب کشاورزی برای اندازه گیری میزان عبور جریان و مصرف آب در این صنعت وجود دارد که بر مبنای تکنولوژی امروزی در صورت بروز خطا یا نقص فنی در مصرف و ثبت داده ها آلارم و هشدار می دهد. مدل های کنتور آب کشاورزی دارای کاربردهای مختلفی هستند که در ادامه مطرح می شوند.
کاربردهای کنتور آب کشاورزی چیست؟
کنتورهای آب کشاورزی دارای دقت و نظم اتوماتیک و بالایی هستند و قابلیت ذخیره سازی، ثبت و دریافت و انتقال دیتاهای مصرفی را دارند. همچنین کاربردهای مختلف آن ها در زمینه های کشاورزی عبارتند از:
ایجاد تعادل در مصرف آب
حدود نود درصد از آب مصرفی در صنایع کشاورزی از طریق حفر چاه ها و استخراج آب زیرزمینی است. با توجه به نحوه کار و فعالیت کنتورهای آب ایجاد تعادل در استفاده از آب های زیرزمینی از مزایا و نقاط قوت استفاده از انواع کنتور آب کشاورزی هوشمند است. این دستگاه برای صرف جویی در سفره های آب زیرزمینی و تنظیم برنامه بهینه برداشت آب مفید است.
نمایش مصرف آب چاه های کشاورزی
چاه های کشاورزی منبع توسعه کشت و زرع بوده و کنتورهای مخصوص چاه ها بر میزان مصارف روزانه و دورهای آب از این چاه ها نظارت و کنترل دارند. این کنتورها توانایی شناسایی حجم آب مصرفی در دوره های مختلف پر مصرف یا کم مصرف برای رشد و پرورش نهال ها و گیاهان را دارند.
امکان نمایش همزمان آب و برق مصرفی کشاورزی
کنتورهای هوشمند و پیشرفته و با برترین استانداردهای جهانی و ملی، علاوه بر شمارش و اندازه گیری مصرف برق، توانایی میزان برق مصرفی را نیز دارند. کنتور آب هوشمند با اتصالات و سنسورهای خاص خود می تواند در کاهش هزینه های مادی و صرفه جویی در آب و برق بهترین گزینه برای کشاورزان باشد.
اصلاح و شناسایی مصرف آب
یکی از کاربردهای کنتورهای آب برای کشاورزان سطوح کلان ایجاد زمینه اصلاح الگوی مصرفی و شناسایی عوامل افزایش مصرف در هر بخش کشاورزی است. کنتورهای آب کشاورزی با قرارگیری روی چاه ها و جریان و مخازن آبی به شناسایی فاکتورهای مصرف زیاد و اصلاح این مصارف کمک می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کنتور آب التراسونیک روی لینک کلیک کنید
مناسب برای چاه های صنعتی
دقت فلومتر کشاورزی و نظارت و کنترل آب مصرفی چاه های صنعتی از دلایل کاربرد گسترده آن ها در کشت و کار و زراعت بوده است. این کنتورهای آب کشاورزی موجب فعالیت بهتر چاه های صنعتی مختلف و حتی وابسته به کشاورزی نیز می شود.
انواع کنتور آب کشاورزی
در واقع کنتورهای آب کشاورزی در یک دسته بندی کلی به هوشمند و سنتی تقسیم می شود. با این وجود از نظر تفاوت مشخصات فنی، شرایط کاری، دقت اندازه گیری، ظرفیت آب عبوری، نوع مکانیزم و دیگر فاکتورها نیز مدل های کنتور آب کشاورزی متنوعی وجود دارد. بنابراین پیش از استفاده و نصب کنتورهای آب به این تناسب و هماهنگی کنتور آب با فعالیت و شرایط کاری باید توجه کرد زیرا انواع رایج و کاربردی کنتور آب کشاورزی عبارتند از:
۱) کنتور هوشمند الکترومغناطیسی کشاورزی
این ابزارهای مفید امروزه به عنوان بیشترین کاربرد در صنایع کشاورزی شهرت و استفاده مداوم دارند. کنتورهای مغناطیسی برای دوره های خشکسالی و برای استفاده بهینه از چاه های آب زیرزمینی بیشترین کاربرد را دارند و از بین انواع کنتور آب مخصوص کشاورزی، نوع الکترومغناطیسی امکان نمایش مقدار آب مصرفی، باقیمانده آب و کل سهمیه آب را روی صفحه نمایش دستگاه نشان می دهد. کنترل و نظارت بر آب مصرفی در فرایند کشاورزی نیز به کمک کنتور الکترومغناطیسی پیشرفته و هوشمند ممکن است.
۲) کنتور آب حجمی کشاورزی
این کنتورها تجهیزاتی هستند که روی مجرای آب نصب شده و میزان جریان آب را با مکانیسم توربینی محاسبه و اندازه گیری می کنند. این کنتورها نیز زیر مجموعهای از کنتورهای مغناطیسی بوده که با چرخش یک روتور کار کرده و حسگرهای آن به طور مکانیکی یا مغناطیسی فعالیت و عملکرد دارند. این کنتورهای مقرون به صرفه استفاده زیادی در کشاورزی دارند زیرا دارای دقت و ضریب خطای حداقلی، عملکرد در جریان تحت فشار، سرعت بالا، سنسورهای قدرتمند و استانداردهای برتر و بهینه برای اندازه گیری حجم و دبی آب چاه و جریانات کشاورزی است.
۳) کنتور آب فلنجی یا توربینی
از دیگر مدل های کنتور آب کشاورزی پر استفاده و مقرون به صرفه، کنتور فلنجی یا توربینی است که از سه مکانیزم شمارنده، اندازه گیری و مکانیزم تبدیل برای ثبت حجم آب عبوری استفاده می کند. این دستگاه برای سرعت جریان حجمی آب کاربردی بوده و بدنه آن از چدن، برنز و داکتیل و یا آلیاژهای آهنی است که نشانه ماندگاری و کیفیت آن است. همچنین عبور جریان های زیاد آب با افت فشار کمتر نسبت به دیگر کنتورها از خصوصیات فلومترهای فلنجی و توربینی است.
۴) کنتور آب دیجیتالی هوشمند
از دیگر کنتورهای کاربردی در کشاورزی انواع دیجیتالی شیر دار و بدون شیر بوده که قابلیت قرائت از راه دور و ارائه تنظیمات مختلف را دارند. این کنتورها دارای زیرمجموعه و مدل های مختلفی هستند و دیجیتالی بودن آن باعث دقیق بودن، قابلیت برنامه ریزی، ارسال اطلاعات مصرفی و حجمی، هشدار و آلارم خطر و شرایط نامطلوب و سرورهای پیشرفته دیگر است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کنتور هوشمند آب روی لینک کلیک کنید
نتیجه گیری
مدل های کنتور آب کشاورزی بر اساس نوع آن متنوع و هر کدام دارای مشخصات فنی منحصر به فرد و قابل توجه است. زیرا عملکرد و طول عمر هر کنتور آب علاوه بر برند سازنده به مشخصات و خصوصیات ویژه این کنتورها بستگی دارد. در واقع کنتورهای آب کشاورزی به دلیل کاهش نزولات و خشکسالی ها یا کاهش هزینه های افزایش مصرف اهمیت زیادی دارند و وظیفه آن ها اندازه گیری میزان عبور و جریان حجمی آب کشاورزی است.
سوالات متداول
۱) بهترین نوع کنتور آب کشاورزی کدام است؟
کنتورهای الکترومغناطیسی و دیجیتالی برای کاربردهای مختلف کشاورزی بهترین موارد هستند.
۲) چه مدل هایی از کتور آب کشاورزی رایجتر و بهتر هستند؟
کنتورهای پیشرفته و مدرن امروزی که سنسوردار و قابل تنظیم و دارای نمایشگر هستند.
۳) کاربرد کنتورهای آب کشاورزی چیست؟
مدیریت مصرف و الگوهای استفاده از آب کشاورزی، ایجاد اصلاحات مصرفی و شناسایی عوامل موثر بر کاهش و صرفه جویی آب کشاورزی از این کاربردها است.