استفاده و نصب کنتورهای هوشمند آب کشاورزی باعث حداقل شدن هدررفت و اتلاف منابع آبی مناطق مختلف می شود. بنابراین برای نصب کنتورهای هوشمند آب کشاورزی قوانین و نکات مختلفی وجود دارد که باید در هنگام راه اندازه آن مورد توجه قرار گیرند. رعایت این موارد باعث کاهش هزینه نصب کنتور آب کشاورزی در سطوح و انواع مختلف شده و برای ادامه فرایند و دوری از تعمیرات و هزینه های نگهداری و حداقل سازی خسارت و زیان کشاورزان مفید خواهند بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کنتور آب کشاورزی روی لینک کلیک کنید
برای انواع کنتورهای حجمی مکانیکی، هوشمند و دیجیتالی جهت افزایش امینی و عملکرد بهینه روش های مشابه وجود دارد و این دستورالعمل ها به کمک افراد متخصص و مهندسان کنتورهای آب کشاورزی بهتر اجرا می شود. با این وجود در ادامه نکات مهم جهت نصب کنتور آب کشاورزی به طور کامل مطرح می شود.
مهم ترین نکات برای نصب کنتور آب کشاورزی
در واقع اندازه گیری حجم و دبی آب خروجی از منابع آب سطحی یا چاه ها از اقدامات لازم در زمینه مدیریت منابع آب بوده و انواع هوشمند کنتور آب کشاورزی ابزاری دقیق و ضروری برای این هدف است. بنابراین در صورت نصب صحیح و به کار گیری اصولی آن علاوه بر اندازه گیری میزان آب مصرفی کشاورزی، طول عمر و کارایی بهتری از آن ها مشاهده خواهد شد و با استفاده از استانداردها و مشخصات فنی آن ها از بروز بسیاری از مشکلات نیز جلوگیری خواهد شد. در نتیجه نکاتی در زمینه نصب انواع کنتورهای آب کشاورزی وجود دارد که آگاهی و دقت به آن ها لازم بوده و شامل موارد زیر است.
اطمینان از پلمپ کنتور
ابتدا باید از سالم بودن پلمپ کنتور پیش از نصب آن اطمینان حاصل کرد و این امر باید هنگام خرید و تحویل کنتور بررسی شود. زیرا علاوه بر هزینه نصب کنتور آب کشاورزی، در صورت پلمپ نبودن و ایراد و مشکلات موجود در کنتور زمان و هزینه بیشتری برای تعمیر یا تعویض مجدد کنتور لازم است و به ایمنی آن نیز نمی توان اطمینان نمود.
توجه به مکان نصب کنتور آب کشاورزی
مکانی که برای قرار گیری و نصب کنتور هوشمند آب در نظر گرفته می شود باید استاندارد، ایمن و متناسب با روش نصب آن باشد. همچنین جهت جلوگیری از یخ زدگی و ورود ضربه به کنتور آب باید محفظه مناسبی برای نصب آن پیش بینی و انتخاب شود به طوری که دسترسی به کنتور نیز ممکن باشد. باید محافظت های دمایی نیز مانند نصب سایبان برای کنتور آب برای پیشگیری از تابش خورشید نیز رعایت شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کنتور هوشمند آب روی لینک کلیک کنید
توجه به حالت قرارگیری کنتور آب
بسیاری از کنتورهای آب کشاورزی هنگام نصب به صورت افقی قرار گرفته و جهت جریان آب مشخص شده روی بدنه کنتور نیز باید در نظر گرفته شود. با این وجود قواعد نصب کنتور هوشمند روی چاه های مجاز درباره کنتورهای آب الکترومغناطیسی متفاوت است و در جاهایی که چاه کشاورزی دارای ماسه و املاح است بهتر است که کنتور به صورت عمودی و متناسب با جهت جریان پایین به بالا نصب شود.
دقت در انجام اقدامات بعد از نصب کنتور
لوله خروجی چاه و کنتور هوشمند بعد از نصب باید به گونهای بسته و پلمپ شوند که امکان جابه جایی، لغزش و تغییر در کنتور وجود نداشته باشد. همچنین باید درب کنتور به خوبی بسته شود و در فصل زمستان از پوشش و عایق مناسب برای پیچیدن دور کنتور جهت جلوگیری از یخ زدگی و انجماد جلوگیری کند.
رعایت فاصله نصب کنتور آب کشاورزی
برای اطمینان از جریان یکنواخت، مداوم و بدون اغتشاش در بالادست و یا پایین دست کنتور آب هوشمند کشاورزی، رعایت فاصله مستقیم و مناسب آن با دیگر تجهیزات مانند پمپ، شیر، زانوها، سه راهی، تبدیل و لرزهگیر یا دیگر موارد کناری و وابسته به کنتورهای آب لازم است. بنابراین رعایت هر قانون نصب کنتور هوشمند روی چاه های مجاز و منابع آزاد و معمولی آب کشاورزی در زمینه فاصله کنتورها اهمیت زیادی در ماندگاری و فعالیت سودمند آن دارد.
توجه به نصب دقیق اتصالات کنتور آب کشاورزی
انجام اتصالات نامرغوب وابسته به کنتورهای کشاورزی باعث نوسان و آشفتگی غیر اصولی سیال در کنتورها شده و دقت سنجش آن را کاهش می دهد. بنابراین فلنج یا واشرها، لوله های کناری و دیگر اتصالات هر چند کوچک باید با دقت و به طور بهینه و استاندارد متصل، محکم و فیکس شوند.
هزینه نصب کنتور آب کشاورزی چقدر است؟
هزینه نصب کنتور آب کشاورزی به نوع شرکت و نوع کنتور بستگی زیادی دارد. برخی از کنتورها پیش از نصب نیاز به اقدامات و امور پیش نیازی دارند اما به طور کلی هزینه نصب این کنتورها در مقایسه با مزایای آن ها چندان نیست. لیست قیمت انواع کنتور آب کشاورزی و هزینه نصب هر کدام از آن ها به صورت مداوم در حال به روز رسانی بوده و افراد برای دستیابی به آخرین قیمت یا هزینه می توانند با واحدهای مشاوره فنی شرکت برای اطلاع از آخرین و جدیدترین نرخ ارتباط برقرار نمایند. با ارائه اطلاعات و نوع درخواست و بعد از ارزیابی اولیه این قیمت به متقاضی نصب کنتور آب کشاورزی اطلاع داده می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید کنتور آب التراسونیک روی لینک کلیک کنید
قانون نصب کنتور هوشمند روی چاه های مجاز چیست؟
قوانین مختلفی در رابطه با نصب کنتورهای هوشمند وجود دارد که شامل اجرای صحیح و رعایت فاصله مناسب از کنتور، طرز صحیح قرار گرفتن لوله خروجی آب بعد از کنتور، طرز صحیح بستن فلنج ها و همترازی آن ها با لوله و کنتور و موارد مشابه است. مطابق قانون نصب کنتور هوشمند روی چاه های مجاز باید علاوه بر رعایت نکات استاندارد نصب کنتورهای آب هوشمند، برنامه تعادل بخشی آبخیزداری و اجرای طرح های بهرهوری آب به کمک کنتورهای هوشمند اجرا شود.
بنابراین چاه های مجاز دارای شمارشگر و کنتورهای هوشمند بر مبنای برداشت مجاز از چاه های آب کشاورزی با رعایت الگوهای کشت و مصارف آب لازم به ازای هر متر مربع برداشت آب از آبخوان ها مشمول مواردی طبق قوانین خواهند شد. به طور کلی این قوانین نصب کنتور هوشمند روی چاه های مجاز باید جدی گرفته شود و تمامی مراحل و نکات مهم مربوط به آن ها رعایت گردد.
نتیجه گیری
دستورالعمل های مختلفی در زمینه نصب و راه اندازی انواع کنتورهای حجمی، الکترومغناطیسی و یا توربینی هوشمند آب کشاورزی وجود دارد که توجه به آن ها باعث عمر مفید و کارایی مطلوب این کنتورها در کنار کاهش میزان هزینه نصب کنتور آب کشاورزی می شود. در واقع مطابق قانون نصب کنتور هوشمند روی چاه های مجاز باید اقداماتی مطابق نظر مهندسان و تولیدکنندگان کنتورهای هوشمند انجام شود تا بهترین نتایج بهرهوری و توزیع آب برای همه کشاورزان ایجاد شود.
در این مقاله به طور مفصل نکات مهم جهت نصب کنتور آب کشاورزی مطرح گردید و افراد به کمک این موارد می توانند فعالیت و درآمد بیشتر به همراه صرف هزینه کمتر برای کشاورزی خود داشته باشند.
سوالات متداول
۱) مهم ترین نکته در نصب کنتورهای هوشمند آب کشاورزی چیست؟
تعیین مکان آن و توجه به مناسب بودن کنتور برای فعالیت خاص کشاورزی مهمترین نکته است.
۲) هزینه نصب کنتور آب هوشمند کشاورزی چقدر است؟
برای پاسخ به آن می توان از شرکت مربوطه و تولیدی کنتورها در این باره اطلاعات جدید و مناسب دریافت کرد.
۳) هدف از قوانین نصب کنتور روی چاه های مجاز چیست؟
هدف آن تعادل بخشی آبخیزداری و اجرای طرح های بهرهوری آب کشاورزی به بهترین نحو انجام خواهد شد.