کارایی فلومتر الکترومغناطیسی، کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی

کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی چیست؟

Table of Contents

فلومتر الکترومغناطیسی یا دبی یکی از پرکاربردترین و سازگارترین دستگاه‌ها در صنایع مختلف است. از این محصول به منظور اندازه گیری جریان سیالات استفاده می‌شود. در صنعت مهندسی این دستگاه به عنوان یک دستگاه اندازه گیری پراکنده جریان سیالات الکترونیکی به کار می‌رود. مهم ترین کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی برای اندازه گیری جریان سیالات است که براساس اصول فیزیک مغناطیسی به کار می‌رود. فلومتر الکترومغناطیسی بر اساس قانون القای فارادی عمل می‌کند. قانون فارادی بیان می‌کند که وقتی یک سیال هادی از طریق یک میدان مغناطیسی عبور می‌کند، ولتاژی در سیال القا می‌شود که متناسب با سرعت جریان سیال است. فلومتر الکترومغناطیسی از این پدیده برای اندازه‌گیری جریان سیال استفاده می‌کند. در این مقاله از پارس پویا کنترل قصد داریم به بررسی کارایی فلومتر الکترومغناطیسی بپردازیم و در این رابطه توضیحاتی را ارائه کنیم.

بررسی کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی

از گذشته تا به الان از فلومترهای الکترومغناطیسی در صنایع مختلف استفاده می‌شود. از این فلومترها برای همه مایعات رسانا از جمله اسید، آب، مایعات قلیایی، دوغاب و …. به کار می‌رود. کارایی فلومترهای الکترومغناطیسی در سطوح بالا در صنایع مختلف نفت و گاز، مواد غذایی، شیمیایی، پتروشیمی، آب و فاضلاب و فلزات و معادن به دیده می‌شود. کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی شامل موارد زیر می‌شود

صنایع شیمیایی و پتروشیمی

از فلومترهای الکترومغناطیسی در صنایع شیمیایی همچون پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها استفاده می‌شود. از این مدل فلومترها برای اندازه گیری کردن مایعات خورنده و ساینده‌ها نظیر حلال‌ها، اسیدها، سوخت‌ها و… استفاده می‌شود. این تجهیزات جدید و کارآمد نقش مهمی در کنترل موجودی سیال، بهینه سازی فرآیند و انطباق آن با استاندارهای ایمنی را برعهده دارند.

کارایی فلومتر الکترومغناطیسی، کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی

صنایع معدنی

دبی سنج‌ها یا همان فلومتر الکترومغناطیسی در عملیات استخراج و فرآوری مواد معدنی به منظور اندازه گیری آب فرآیند، جریان دوغاب و باطله استفاده می‌شود. کارآیی فلومترهای الکترومغناطیسی در سطح بالایی انجام می گرد که در نتیجه استفاده از آن داده‌های جریان قابل اعتماد برای بهینه سازی فرایند و مدیریت آب ارائه می‌دهد.

صنایع آب و فاضلاب

یکی دیگر از کاربردهای فلومتر الکترومغناطیسی مربوط به صنایع آب و فاضلاب است. به طور گسترده از فلومترهای الکترومغناطیسی در تاسیسات تصفیه فاضلاب، شبکه‌های توزیع و تصفیه خانه‌های آب استفاده می‌شود. با استفاده از این تجهیزات می‌توان جریان‌های فاضلاب را به طور دقیق اندازه گیری و مدیریت کرد.

صنایع غذایی و داروسازی

کاربرد فلومترهای الکترومغناطیسی در صنایع غذایی و داروسازی روشن است و به منظور اندازه گیری جریان مایعات مختلف استفاده می‌شود. استفاده از این تجهیزات موجب اندازه گیری دقیق و تضمین آن در فرآیندهای تولید و توزیع می‌شود و از طرفی به سازگاری، کیفیت و انطباق آن نیز کمک شایانی می‌کند. کارآیی فلومترالکتورمغناطیسی در صنایع داروسازی به منظور اندازه گیری جریان مایعات در تولید دارو، حلال‌ها و عوامل پاک کننده انجام می‌گیرد.

طراحی و ساخت فلومتر الکترومغناطیسی

طراحی به کار رفته در فلومتر الکترومغناطیسی شامل یک بخش لوله غیرمغناطیسی یا یک لوله غیر رسانا است. در دو طرف این لوله سیم پیچ‌های آهنربایی دیده می‌شود که در داخل لوله یک میدان مغناطیسی عمود بر جریان مایع را ایجاد می‌کند.

ساختار فلومتر الکترومغناطیسی موجب می‌شود که به طور همزمان سیال از قسمت لوله و پیچ آهنربا عبور کند که در نتیجه عبور سیال موجب القای ولتاژ در سیال نیز می‌شود. الکترودهای بکار رفته در فلومتر الکترومغناطیسی ولتاژ را به یک مبدل متفاوت هدایت می‌کند.

اساس کار این دستگاه همچون یک ولت متر است که ولتاژ را به طور دقیق اندازه گیری کرده و در ادامه مسیر مقدار آن را به سیگنال‌های کنترل مناسب تبدیل می‌کند.

کارایی فلومتر الکترومغناطیسی، کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی

نکاتی که باید به آن در استفاده از فلومتر مغناطیسی دقت کرد

کاربرد فلومتراکترومغناطیسی در صنایع مختلف مربوط به اندازه گیری سیالات است. بنابراین در زمان استفاده از آن باید به برخی از نکات مهم توجه داشته باشید.

یکی از نکات مهم و قابل توجه در استفاده از فلومتر الکترومغناطیسی این است که از این دستگاه برای مایعاتی به کار می‌رود که هدایت الکتریکی آنها بیش از 5 میکروزیمنس بر سانتیمتر است نظیر چسب، اسید و آب مناسب است. به بیان دیگر از این تجهیزات برای گاز، بخار و مایعاتی که هدایت الکتریکی ندارند استفاده نمی‌شود.

رعایت فاصله‌های متفاوت در استانداردها مختلف است اما در اکثر این استانداردها رعایت فاصله یک متری توسط دستگاه‌های دارای شارژ مغناطیسی به منظور کاهش ولتاژ مزاحم و ایجاد خطا در خوانش فلوی عبوری اهمیت زیادی دارد.

از فلومتر الکترومغناطیسی در پروژه‌های نفت و گاز به ویژه در قسمت‌هایی که سروکار بیشتری با سیال نفت خام دارد استفاده می‌شود. کارآیی فلومتر الکترومغناطیسی با توجه به وجود املاح و خاصیت یونی آن در نفت خام موجب کاهش خطای اندازه گیری و دقت بالا آن می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت فلومتر مغناطیسی

عوامل زیادی قیمت فلومتر الکترومغناطیسی را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد که عبارتند از:

نوع و دقت سنسور

با توجه به کاربرد فلومتر الکترومغناطیسی در صنایع مختلف، نوع و دقت سنسور آن یکی از عوامل مؤثر بر قیمت آن محسوب می‌شود. در واقع سنسورهای با دقت و قابلیت بالا قیمت بالاتری دارند.

محدوده اندازه گیری

از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت فلومتر الکترومغناطیسی می‌توان به محدوده اندازه گیری آن اشاره کرد. به طور مسلم فلومترهایی که محدوده اندازه گیری بالاتری دارند از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

نوع اتصال

فلومترهای الکترومغناطیسی دارای اتصالات مختلفی همچون ویفری، کلمچی، فلنجی و رزوه‌ای هستند. از جمله عوامل مؤثر بر قیمت فلومتر الکترومغناطیسی می‌توان به ساختار فلومتر نظیر بدنه، استری و الکترود اشاره کرد. البته مواد باکیفیت و مقاومت بالا همچون استنلس استیل قیمت بالاتری دارند.

سخن پایانی

فلومتر الکترومغناطیسی دارای مزیت‌های زیادی است که به منظور اندازه‌گیری جریان سیالات رسانا در صنایع مختلف به کار می‌رود. از مزیت‌های این تجهیزات می‌توان به مواردی همچون اندازه گیری دقیق، عدم نیاز به تماس مستقیم، قابلیت اندازه‌گیری جریان دوجداره، عمر مفید بلند، عدم نیاز به تماس مستقیم و تطبیق پذیری با مایعات مختلف اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارایی فلومتر الکترومغناطیسی با مشاوران ما در پارس پویا کنترل تماس حاصل کنید.